Reiniging van zonnepanelen verbetert rendement

Elk zonnepark is gericht op maximaal rendement, dat is vanzelfsprekend. Wat ook vanzelfsprekend is, is dat zonnepanelen na verloop van tijd vervuilen. Daarom is het aan te bevelen uw zonnepark met enige regelmaat te laten reinigen door Solarwashing.

Zonnepanelen in veldopstelling

Je ziet ze steeds meer. Grote zonnevelden die projectmatig worden geplaatst, maar ook kleinschalige zonnevelden op bedrijfsniveau. In één opzicht zijn ze allemaal gelijk. Na verloop van tijd raken ze allemaal vervuild.

Dat betekent concreet verlies van rendement, dus verlies van harde euro’s. De statistieken worden regelmatig geraadpleegd. Natuurlijk vinden we het logisch dat de opbrengst van een zonnepaneel na verloop van tijd vermindert, maar voorkomen is beter dan genezen! Groot opbrengstverlies is namelijk eenvoudigweg niet nodig. Daarom adviseren we om de zonnepanelen regelmatig fysiek te checken en bij vervuiling Solarwashing in te schakelen.

Zwakke schakel in de keten

De installatie is zo krachtig als de zwakste schakel. Panelen worden altijd in serie aan elkaar verbonden en geschakeld. Is één paneel fors vervuild, dan is dat meteen te merken in de hele installatie.

Reiniging van de zonnepanelen loont Een regelmatige reiniging levert meteen een forse verbetering van de energieopwekking op. In procenten tot wel 15%. Kortom: reinigen loont!

Hoe gaan wij te werk?

Voor het reinigen van de zonnepanelen gebruiken wij een van onze reinigingsrobots. Met een hoogwerker wordt de robot op de installatie gebracht. De robot wordt door een van onze medewerkers op afstand aangestuurd.

Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen stap op de zonnepanelen hoeven te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Een dak met 150 panelen reinigen we bijvoorbeeld binnen 3 uur. Ter vergelijking: dit is tot vijf keer sneller dan handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk.

Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achterlaten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerde veiligheid voor uw installatie.

Wilt u in contact komen?

Neem contact met ons op voor het aanvragen van een offerte of het maken van een afspraak bij u op locatie.