Onze veelgestelde vragen

Werkwijze

Hoe bereid ik me voor?

Stroom en water dient binnen 50 meter van de opstelplaats van de bus en hoogwerker aanwezig te zijn. Verder hebben we alle benodigdheden bij ons. Inclusief het filtersysteem om te kunnen werken met osmosewater.

Hoe gaan jullie het dak op?

Wij gaan het dak op met een hoogwerker, deze hebben wij altijd bij ons. De robot zetten we ook met de hoogwerker op het dak.

Moet ik thuis zijn als jullie komen?

Nee, dat is niet perse nodig. Als wij water en stroom kunnen pakken redden wij ons.

Tarieven en offertes

Binnen hoeveel tijd kan ik een offerte verwachten?

Heel snel! Tenminste, als we volledige gegevens hebben. Voor ons zijn de positie en het aantal zonnepanelen belangrijk. Als het even lukt in de offerte binnen 1 werkdag gereed.

Binnen hoeveel tijd kunnen jullie wassen?

Dit is afhankelijk van de projectgrootte. Ter illustratie: een dak met 150 panelen reinigen wij normaliter in ongeveer 3 uur.

Voor wie voert Solarwashing de reiniging van zonnepanelen uit?

Onze opdrachtgevers zijn heel divers. Van agrarische bedrijven tot grote industrie en van projectontwikkelaars tot MKB-ondernemers. Maar ook particulieren kunnen bij ons terecht, wij komen langs als u 50 panelen of meer heeft.

Wat kost het reinigen van zonnepanelen?

Dat verschilt per situatie. Hoeveel panelen u heeft/de grootte van het paneel/hoeveel schuren er zijn. Wij werken per m2. Vraag gerust een offerte aan, u krijgt deze snel terug in de mail.

Zonnepanelen laten reinigen

Gebruiken jullie schoonmaakmiddel?

Nee, wij gebruiken geen schoonmaakmiddel. Wij gebruiken enkel osmosewater.

Kunnen er kalkvlekken op de zonnepanelen ontstaan na het reinigen?

Nee, door gebruik van osmosewater (gefilterd water dat we zelf omzetten) komen er geen kalkvlekken.

Wat is de beste tijd om zonnepanelen te reinigen?

Reiniging op zichzelf niet seizoensgebonden. Belangrijk is dat de panelen schoon zijn voordat het ‘zon-seizoen’ begint. In Mei, Juni, Juli hebben we statisch gezien de meeste zon. Maar de eerste maanden daarvoor en erna moeten we ook zeker niet onderschatten.

Hoe vaak moeten zonnepanelen gereinigd worden?

Dit is afhankelijk van de positie van je panelen en de bijbehorende hellingshoek. Een grondige reiniging eens per 1-2 jaar volstaat doorgaans. We adviseren wel om de panelen regelmatig fysiek te checken op vervuiling.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op en stel uw vraag.

Contact