Zonnepanelen laten reinigen met robot

Vol enthousiasme vertellen wij u graag alles over onze reiningsrobots en de hoogwaardige manier van zonnepanelen reinigen. Nóg liever zetten we onze woorden om in daden.

Milieuvriendelijke en efficiënte reiniging van uw zonnepanelen

Door stof, stuifmeel, mos en omgevingsinvloeden raken uw zonnepanelen vervuild. Dit resulteert in verminderde opbrengt. Solarwashing reinigt uw zonnepanelen door middel van een reinigingsrobot.

Zonnepanelen vervuilen altijd. Onder andere weersinvloeden, stof en stuifmeel zorgen voor een afname van de energieopwekking. De oplossing? Solarwashing!

  • Grondige reiniging door middel van een robot

  • Afstandsbediening: geen stap op uw panelen

  • Osmosewater: kalk- en streepvrij resultaat

Laat ook uw zonnepanelen reinigen door Solarwashing

Solarwashing is het adres voor het reinigen van uw zonnepanelen. Snel, efficiënt, milieuvriendelijk en het beste resultaat. Dat is onze kracht. Goed gereedschap is het halve werk. In dit geval waarschijnlijk het hele werk. We maken namelijk altijd gebruik van onze robots. Deze robots kunnen op afstand worden aangestuurd. Het grootste voordeel hiervan is dat wij geen stap op uw panelen hoeven te zetten. Veiligheid gegarandeerd voor mensen en installatie.

We reinigen snel en efficiënt. Een dak met 150 panelen reinigen we bijvoorbeeld binnen 3 uur. Ter vergelijking: dit is tot vijf keer sneller dan de handmatige reiniging. Tenslotte is deze manier van reinigen ook zeer milieuvriendelijk. Bij deze manier van reinigen gebruiken we namelijk veel minder water. Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achterlaten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerde veiligheid voor uw installatie.

hyCLEANER black & SolarCleano

Onze robots worden aangestuurd met een radiografische afstandsbediening met een bereik van maar liefst 100 meter. We zetten deze robots in op alle type daken. Industriële daken, agrarische daken, platte daken en zelfs veldopstellingen.

Een hellingshoek van 25 graden wordt door onze robots probleemloos genomen. Steilere hellingen nemen we ook gewoon; met een extra hulpstuk.

Naast alle genoemde voordelen bieden onze robots nog een belangrijke besparing. Het waterverbruik is namelijk geminimaliseerd. Daarbij maken we gebruik van het zogenaamde osmosewater. Dit water is vrij van kalk, zout en mineralen.

En de randen van de zonnepanelen? Geen nood. We monteren een borstel op de robot en reinigen deze meteen. Wel zo efficiënt.